De beste chocolade sinds 1919

Mary Delluc was altijd al erg gebeten door chocolade en droomde ervan om haar ontwerpen met iedereen te delen. In 1919 realiseerde ze haar droom en legde ze de eerste steen aan wat later Maison Mary zou worden. Daarbij stelde ze steeds voortreffelijkheid en kwaliteit voorop, twee waarden die verankerd raakten in traditie.

Mary wilde in de eerste plaats een cliënteel aantrekken dat op zoek was naar verfijning. Ze vestigde zich daarom op Koningsstraat 126 in Brussel, een straat waar de koning elke dag passeerde en waar het uitpuilde van de edellieden en de bourgeoisie die er hoopten de koning te ontmoeten.

De chocoladeboetiek groeide al snel uit tot een theesalon dat ingericht werd in de typische art-decostijl van toen. Dit salon was Mary Dellucs kans om haar passie met de wereld te delen en om haar eigen legende te schrijven dankzij de unieke smaak en de schoonheid van haar delicate chocolaatjes gevuld met heerlijke praliné en waarvan enkel zij het recept kende.

Gedreven als ze was, hield Mary in een gouden boekje een overzicht bij van wie welke chocolaatjes het liefste at. Dat Mary’s chocolaatjes zo verfijnd waren, kwam echter niet alleen doordat ze de kwaliteit van haar chocolaatjes en de ingrediënten nauwlettend in de gaten hield. Het kwam ook door de manier waarop ze haar lekkernijen presenteerde in doosjes en op de toonbank.

De luxueuze dozen, in allerlei vormen en maten, waren ware kunstwerken. Ze werden steeds met de hand gemaakt en vaak bedekt met zijde of beschilderd. Ze werden in luxueus ingerichte vitrines geplaatst en het decor waarvan ze deel uitmaakten, werd steeds aangepast aan het seizoen. Dankzij deze dozen en hun bonbons werd Maison Mary zo beroemd bij chocoladeliefhebbers.

In de loop der jaren breidde het assortiment chocolaatjes uit en nieuwe Maison Mary boetieks openden hun deur in Oostende, in een straat nabij het Kursaal die destijds Rampe de Flandre heette. Ook in de Kunstlaan in Knokke-Heist en op Rue du Faubourg Saint-Honoré 46 in Parijs openden twee nieuwe boetieks. In 1942 ontving Mary voor het eerst de titel “Gebrevetteerd Hofleverancier van België”. De titel werd driemaal vernieuwd: in 1990 door Zijne Majesteit Koning Boudewijn I, in 1994 door Zijne Majesteit Koning Albert II en ten slotte in 2013 door Zijne Majesteit Koning Filip.

Een brede waaier aan smaken

Vandaag bereiden onze artisanale chocolatiers dagelijks Mary pralines op ambachtelijke wijze. Daarbij streven ze bij elke praline naar de ultieme harmonie tussen smaken, aroma's, textuur en uiterlijk.

Zo maken ze ganaches, pralinés, karamelsnoepjes, crèmes fraîches en marsepein, of rollen ze truffels met de hand.Het resultaat is een verfijnd pralineassortiment dat bestemd is voor ware kenners.

Onze reputatie

Maison Mary stelt steeds voortreffelijkheid, traditie en kwaliteit voorop.

Wij dragen die waarden steeds hoog in het vaandel, zowel bij de keuze van onze ingrediënten, als bij de trouw aan de recepten van oprichtster Mary, de verpakking en de klantendiensten.

Een overtuigd liefhebber

Mary Dellucs droom leeft verder in elke Marypraline die een proever tot een overtuigd liefhebber maakt...

Ontdek ons aanbod